Grecia, pe marginea prapastiei: Se reiau negocierile cu zona euro

Luni, 27 Aprilie 2015, ora 08:36
1324 citiri
Grecia, pe marginea prapastiei: Se reiau negocierile cu zona euro

Negocierile dintre Atena si creditorii sai vor fi reluate luni, a informat duminica o sursa guvernamentala elena, adaugand ca premierul grec, Alexis Tsipras, si cancelarul german, Angela Merkel, au avut o discutie telefonica.

"Intr-o convorbire telefonica intre Alexis Tsipras si cancelarul german, cei doi lideri si-au exprimat dorinta de a pune bazele unei comunicari stabile pe toata durata negocierilor cu scopul de a ajunge intr-un timp iminent la un acord reciproc util", a subliniat sursa citata de AFP.

"Pentru accelerarea" tratativelor, Alexis Tsipras a mai discutat cu presedintele Eurogrupului, Jeroen Dijsselbloem. De asemenea, Nikos Houliarakis, reprezentantul Atenei in cadrul "grupului de la Bruxelles", insarcinat cu negocierile dintre Grecia si creditorii sai, i-a telefonat reprezentantului Comisiei Europene Declan Costello. Ei au cazut de acord sa tina o teleconferinta luni, inainte de reuniunea programata miercuri la Bruxelles.

Aceste discutii succesive au avut loc la... citeste mai departe despre "Grecia, pe marginea prapastiei: Se reiau negocierile cu zona euro" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Grecia negocieri zona euro, #grecia faliment, #Grecia iesire zona euro , #Stiri Macroeconomie