Grecia primeste 86 de miliarde de euro: Cand vine prima transa si avertismentul FMI

Sambata, 15 August 2015, ora 07:27
1068 citiri
Grecia primeste 86 de miliarde de euro: Cand vine prima transa si avertismentul FMI
Foto: Arhiva Ziare.com

Grecia ar primi un ajutor initial de 13 miliarde de euro (14,5 miliarde dolari) din noul plan "cel mai devreme" joi, cand trebuie sa ramburseze o datorie la Banca Centrala Europeana, a anuntat Klaus Regling, seful fondului de salvare din zona euro.

Prima transa din planul de ajutor de 86 miliarde de euro - care inca necesita aprobarea unor parlamente nationale - va totaliza 26 miliarde de euro, a declarat Klaus Regling, directorul Fondului European pentru Stabilitate Financiara (EFSF), citat de agentia germana de presa DPA.

Din aceasta suma, 10 miliarde de euro vor fi folositi pentru recapitalizarea bancilor grecesti, in timp ce 3 miliarde vor fi acordate in septembrie si octombrie, daca Grecia indeplineste etapele necesare, a precizat el.

Veste buna in prag de weekend de la Bruxelles: Grecii primesc banii de care au atata nevoieCriza din Grecia, departe de a fi rezolvata: FMI anunta suma uriasa pe care elenii trebuie sa o imprumuteLa o luna de la acordul Greciei cu ...citeste mai departe despre "Grecia primeste 86 de miliarde de euro: Cand vine prima transa si avertismentul FMI" pe Ziare.com

#acord bani Bruxelles Grecia, #FMI datorie acord Grecia Eurogrup , #Stiri Macroeconomie