Grecia revine pe linia de plutire: Se deschid, in sfarsit, bancile - cat vor putea retrage elenii

Joi, 16 Iulie 2015, ora 17:46
1226 citiri
Grecia revine pe linia de plutire: Se deschid, in sfarsit, bancile - cat vor putea retrage elenii
Foto: Ziare.com

Bancile din Grecia se vor deschide, in sfarsit, luni. Sucursalele bancare sunt inchise din 29 iunie, iar grecii nu pot scoate mai mult de 60 de euro pe zi.

La finalul lunii trecute, autoritatile de la Atena au fost nevoite sa introduca restrictii asupra miscarilor de capital in contextul retragerilor masive de fonduri din banci de catre deponentii ingrijorati de impasul in care se aflau negocierile dintre Grecia si creditori. Atunci, premierul elen Alexis Tsipras a decis sa limiteze retragerile zilnice de numerar de la ATM-uri la 60 de euro.

Grecia nu ramane fara bani: Decizia anuntata de seful BCE - ce se intampla cu datoria elenilor

AFP aminteste ca Banca Centrala Europeana (BCE) a majorat joi finantarea de urgenta a bancilor din Grecia cu 900 de milioane de euro, la 90 de miliarde de euro. Anuntul a fost facut de presedintele BCE, Mario Draghi, care se asteapta ca Grecia sa ramburseze luni institutiei o datorie de 3,5 miliarde de euro.

Luni, asadar, se vor deschide toate... citeste mai departe despre "Grecia revine pe linia de plutire: Se deschid, in sfarsit, bancile - cat vor putea retrage elenii" pe Ziare.com

#banci deschise Grecia, #imprumut Grecia criza datorii , #Stiri Macroeconomie