Grecia s-a inteles cu creditorii, dupa 23 de ore de negocieri

Marti, 11 August 2015, ora 10:54
1082 citiri
Grecia s-a inteles cu creditorii, dupa 23 de ore de negocieri
Foto: Ziare.com

Grecia si creditorii internationali au ajuns la un acord marti, dupa negocieri maraton care au durat toata noaptea, au anuntat oficialii eleni, in conditiile in care Atena trebuie sa achite in 20 august o datorie de 3,2 miliarde de euro catre BCE.

Dupa 23 de ore de negocieri, care au inceput luni, oficialii eleni au iesit epuizati din hotelul unde s-au desfasurat negocierile, in centrul Atenei, anuntand ca cele doua parti au ajuns la un compromis privind detaliile acordului, desi raman de rezolvat cateva probleme minore, transmite Reuters.

Valoarea celui de-al treilea pachet de asistenta financiara este estimata la 86 miliarde de euro (94,75 miliarde de dolari), dar inca nu exista confirmari oficiale ale acestei sume.

Acord nocturn la Atena: La ce s-au angajat grecii

Oficialii eleni se asteapta ca acordul sa fie ratificat de Parlament miercuri sau joi, urmand sa fie examinat vineri de ministrii de Finante din zona euro, ceea ce va permite Greciei sa primeasca prima transa ...citeste mai departe despre "Grecia s-a inteles cu creditorii, dupa 23 de ore de negocieri" pe Ziare.com

#Grecia acord creditori, #Grecia negocieri acord , #Stiri Macroeconomie