Proteste in Grecia: Tsipras cere din nou prelungirea ajutorului si striga ca e "santajat"

Duminica, 28 Iunie 2015, ora 21:36
989 citiri
Proteste in Grecia: Tsipras cere din nou prelungirea ajutorului si striga ca e "santajat"
Foto: Captura Youtube/RuptlyTV

Dupa luni de negocieri grele, premierul grec Alexis Tsipras a confirmat ca vor fi impuse controale de capital.

Tsipras a anuntat, dupa o reuniune a guvernului sau tinuta duminica seara, ca bancile vor fi inchise luni, informeaza The Telegraph.

Tsipras a condamnat Banca Centrala Europeana pentru ca nu creste de urgenta plafonul pentru bancile grecesti, decizia BCE fiind catalogata de premierul elen drept "un santaj" ca el sa renunte la referendum.

"Aceasta decizie luata de BCE azi de a limita lichiditatile disponibile pentru bancile grecesti a fortat Banca Nationala (a Greciei, n.red.) sa sugereze o vacanta bancara si restrictii la retrageri", a spus Tsipras in conferinta de presa de dupa sedinta.

Mai mult, premierul elen a calificat drept "rusinos" refuzul liderilor zonei euro de a nu oferi prelungirea programului de ajutor pentru Grecia si a anuntat ca tocmai a trimis Uniunii Europene si BCE o noua cerere de extensie.

Tsipras a linistit insa populatia ca depozitele sunt ...citeste mai departe despre "Proteste in Grecia: Tsipras cere din nou prelungirea ajutorului si striga ca e "santajat"" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Alexis Tsipras cerere prelungire ajutor grecia, #banci inchise grecia , #Stiri Macroeconomie