Grecia tine cu dintii: Nu vrem taierea pensiilor!

Marti, 09 Iunie 2015, ora 14:51
1287 citiri
Grecia tine cu dintii: Nu vrem taierea pensiilor!

Grecia poate ajunge la un acord cu creditorii internationali daca acestia renunta la anumite conditii, intre care taierea pensiilor, a declarat premierul Alexis Tsipras, in timp ce Franta si Germania cer un acord rapid pentru a elimina riscul iesirii statului elen din zona euro.

Tsipras a spus, continuand tonul conciliant adoptat in ultimele zile de autoritatile de la Atena, ca partile implicate in discutii pot gasi un compromis referitor la principalele elemente ale unui acord, intre care marimea excedentului bugetului primar.

El nu a aratat insa nicio disponibilitate de a accepta solicitarile creditorilor pentru reducerea pensiilor sau a altor cheltuieli sociale.

"Cred ca suntem foarte aproape de un acord asupra excedentului bugetar primar pentru urmatorii cativa ani. Este nevoie de o atitudine pozitiva privind propunerile alternative la reducerea pensiilor sau impunerea unor masuri recesioniste", a declarat Tsipras intr-un interviu aparut marti in publicatia italiana ...citeste mai departe despre "Grecia tine cu dintii: Nu vrem taierea pensiilor!" pe Ziare.com

#Grecia reforme pensii, #Grecia taiere pensii, #Grecia negocieri datorie , #Stiri Macroeconomie