Grecia va avea nevoie de mai putini bani decat se estimase initial

Duminica, 01 Noiembrie 2015, ora 13:44
1142 citiri
Grecia va avea nevoie de mai putini bani decat se estimase initial
Foto: Arhiva Ziare.com

Al treilea pachet de asistenta financiara pentru Grecia va fi probabil mai mic de 86 miliarde de euro, cat se estimase initial, deoarece testele de stres derulate de Banca Centrala Europeana au aratat ca sumele necesare recapitalizarii creditorilor eleni sunt mai reduse, a anuntat un purtator de cuvant al Mecanismului European de Stabilitate (ESM) - fondul de salvare al zonei euro, transmite Reuters.

Necesarul de capital al bancilor din Grecia se ridica la 14,4 miliarde de euro (15,9 miliarde de dolari), potrivit scenariului negativ al testelor de stres anuntate sambata de Banca Centrala Europeana, si de 4,391 miliarde de euro conform scenariului de baza.

"Deficitul total de capital pentru bancile elene este mult sub nivelul de 25 miliarde de euro prevazut in programul ESM pentru recapitalizarea creditorilor eleni. Aceste date arata ca programul ESM a fost finantat adecvat pentru acest scop si al treilea pachet de asistenta financiara pentru Grecia va fi probabil mai mic decat ...citeste mai departe despre "Grecia va avea nevoie de mai putini bani decat se estimase initial" pe Ziare.com

#Grecia criza economica, #Grecia creditori, #Grecia bani imprumut , #Stiri Macroeconomie