Grecia va deveni un satelit al Rusiei? Elenii ar putea gasi ajutor acolo unde se asteapta mai putin

Marti, 07 Aprilie 2015, ora 07:40
1005 citiri
Grecia va deveni un satelit al Rusiei? Elenii ar putea gasi ajutor acolo unde se asteapta mai putin

Premierul grec Alexis Tsipras merge la Moscova, intr-o vizita oficiala, in conditiile in care negocierile cu creditorii internationali sunt in plina desfasurare.

Atena a pregatit un pachet de reforme, pe care l-a trimis la Bruxelles, necesar pentru deblocarea unor fonduri din partea partenerilor sai, insa acestia au precizat ca lista mai trebuie imbunatatita.

In plus, elenii trebuie sa achite catre Fondul Monetar International (FMI) o datorie de 450 de milioane de euro pana pe 9 aprilie.

Saptamana de foc pentru Grecia: Va rambursa imprumutul FMI?

Contextul vizitei lui Tsipras in Rusia este cel putin interesant, remarca Tim Worstall, intr-un editorial publicat de Forbes.

"Va fi Rusia, de exemplu, un pivot pentru Grecia in ceea ce priveste negocierile cu UE si ceilalti creditori"?, se intreaba Worstall, autorul cartii "23 Things We Are Telling You About Capitalism".

Tsipras merge in vizita la Putin: Va risca UE sa fie facuta de ras de Grecia, o tara in prag de ...citeste mai departe despre "Grecia va deveni un satelit al Rusiei? Elenii ar putea gasi ajutor acolo unde se asteapta mai putin" pe Ziare.com

#Tsipras vizita Rusia, #tsipras intalnire Putin, #premier grec vizita Rusia, #Grecia interese Rusia, #Grecia probleme economie, #Grecia ajutor bani , #Stiri Macroeconomie