Grecia zgaltaie zona euro: Miza intalnirii cruciale de azi de la Bruxelles

Miercuri, 11 Februarie 2015, ora 11:55
1013 citiri
Grecia zgaltaie zona euro: Miza intalnirii cruciale de azi de la Bruxelles
Foto: The Independent

O intalnire de urgenta are loc, miercuri, la Bruxelles, liderii greci urmand sa se intalneasca cu ministrii de Finante din zona euro si creditorii internationali, pentru a discuta situatia datoriilor statului elen.

Acordul de asistenta financiara actual, incheiat de Grecia cu FMI si UE, expira pe data de 28 februarie.

Noul premier al Greciei, plan kamikaze? Nu mai vrea ajutor de la UE si FMI

Pericolul ca Grecia sa iasa din zona euro si sa declanseze o noua criza economica creste pe zi ce trece, a avertizat ministrul de Finante britanic, George Osborne, care a subliniat faptul ca discutiile de miercuri sunt extrem de importante si vor determina atat viitorul Batranului Continent, cat si al intregii lumi.

Oficialul de la Londra a mentionat ca o indepartare a statului elen de restul uniunii monetare va avea un rezultat negativ pentru toti, informeaza Daily Mail.

"O proasta calculare sau un pas gresit de ambele parti ar putea lovi puternic in economia globala", a spus ...citeste mai departe despre "Grecia zgaltaie zona euro: Miza intalnirii cruciale de azi de la Bruxelles" pe Ziare.com

#Gercia intalnire urgenta miercuri, #Grecia datorie intalnire Bruxelles miercuri, #Grecia datorii , #Stiri Macroeconomie