Grecii tin cu dintii de ideile lor: Nu renuntam! Vrem in continuare o stergere a datoriilor

Luni, 30 Martie 2015, ora 14:57
981 citiri
Grecii tin cu dintii de ideile lor: Nu renuntam! Vrem in continuare o stergere a datoriilor

Grecia nu a renuntat la planul sau de a renegocia datoria pentru ca sa se poata descurca din punct de vedere financiar, a precizat, luni, un oficial de la Atena, in contextul discutiilor dintre eleni si partenerii europeni care au loc la Bruxelles.

"Guvernul nu a abandonat ideea de a face ca datoria tarii sa devina sustenabila", a explicat Dimitris Mardas, adjunctul ministrului de Finante, arata Reuters.

Datoria publica a Greciei a ajuns, anul trecut, la un nivel urias, de 177% din produsul intern brut.

Noul premier Alexis Tsipras a promis, in timpul campaniei electorale, ca va cere partenerilor europeni sa stearga o parte din restantele tarii.

Insa acest aspect a trecut in planul secund in ultimele saptamani, de vreme ce Grecia se lupta sa faca rost de bani si sa ajunga la un acord privind un plan de reforme.

"Solutiile sunt cunoscute, fie ni se va acorda o stergere a datoriilor, fie ni se va ...citeste mai departe despre "Grecii tin cu dintii de ideile lor: Nu renuntam! Vrem in continuare o stergere a datoriilor" pe Ziare.com

#Grecia stergere datorii, #Grecia datorii, #Grecia discutii pachet reforme, #discutii pachet reforme Grecia , #Stiri Macroeconomie