Guvernul a adoptat modificarile la OUG 114, printre care inghetarea indemnizatiilor pentru demnitari

Luni, 06 Ianuarie 2020, ora 21:12
1099 citiri
Guvernul a adoptat modificarile la OUG 114, printre care inghetarea indemnizatiilor pentru demnitari
Foto: Arhiva Facebook/ Ionel Danca

Seful Cancelariei primului ministru, Ionel Danca, a anuntat, luni, ca Guvernul a adoptat o Ordonanta de Urgenta care sa permita intrarea in vigoare a prevederilor cuprinse in proiectul de lege care corecta unele prevederi din OUG 114 si pe care Executivul si-a asumat raspunderea.

Printre acestea se numara inghetarea indemnizatiilor pentru demnitari, incetarea detasarilor din sectorul privat in institutiile de stat si suspendarea aplicarii prevederilor Codului Administrativ pentru alesii locali pana la 1 ianuarie 2021. De asemenea, a fost inghetata valoarea punctului de amenda.

Danca a declarat, luni, la finalul sedintei de guvern, ca Executivul a fost nevoit sa ia masuri dupa ce PSD a atacat la Curtea Constitutionala angajarea raspunderii pe un proiect de lege care corecta prevederile OUG 114.

"Guvernul a trebuit din nou sa ia masuri pentru a repara ceea ce a stricat PSD-ul intre Craciun si Revelion in Parlament. Dupa ce Guvernul si-a angajat raspunderea pentru un proiect de lege pentru corectarea prevederilor nocive ale OUG 114 pentru economie si pentru adoptarea unor masuri necesare in vederea stabilirii echilibrului bugetar pentru anul 2020, PSD, intr-un gest iresponsabil, a atacat la Curtea Constitutionala acest proiect de lege si impiedica intrarea in vigoare unor masuri necesare pentru echilibrarea bugetului si pentru incurajarea economiei", a declarat Danca.

El a spus ca Guvernul a adoptat luni o ordonanta de urgenta care sa permita intrarea in vigoare a acestor prevederi.

"Astfel, guvernul a fost nevoit in prima sedinta de guvern sa adopte o ordonanta de urgenta care sa permita intrarea in vigoare a acestor prevederi pentru care si-a angajat raspunderea in fata Parlamentului. Vorbim despre cumulul salariului cu pensia, care a fost atacat de PSD la Curtea Constitutionala si care din respect pentru instanta de contencios constitutional, in acest moment Guvernul nu a adoptat o masura cu privire la aceasta prevedere, tocmai pentru a astepta punctul de vedere al Curtii Constitutionale, in rest sunt chestiuni necesare, normale care trebuiau adoptate mai ales dupa intrarea in vigoare a legii bugetului de stat", a explicat Danca.

El a precizat ca este vorba despre inghetarea indemnizatiilor pentru demnitari, dupa majorarea salariului minim cu 7,2% pentru anul 2020, la nivelul lunii decembrie 2019, de suspendarea aplicarii prevederilor din Codul Administrativ privind pensiile speciale pentru alesii locali pana la 1 ianuarie 2021, de nivelu ...citeste mai departe despre "Guvernul a adoptat modificarile la OUG 114, printre care inghetarea indemnizatiilor pentru demnitari" pe Ziare.com

#guvern modificat oug 114 , #Stiri Macroeconomie