Guvernul anunta o noua rectificare bugetara. Cine primeste bani in plus si pentru ce

Sambata, 11 Noiembrie 2017, ora 09:34
1182 citiri
Guvernul anunta o noua rectificare bugetara. Cine primeste bani in plus si pentru ce
Foto: Arhiva Ziare.com

A doua rectificare bugetara din acest an, care va fi finalizata in noiembrie, va fi una pozitiva, bani in plus urmand sa fie alocati ministerelor Muncii, de Interne, Transporturilor, Sanatatii, Justitiei si Educatiei.

Diminuari ale fondurilor se vor inregistra la Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Ministerul Finantelor Publice, Ministerul Dezvoltarii Regionale, Ministerul Culturii si Ministerul Mediului, informeaza Finantele printr-un comunicat.

Rectificare bazata pe cresterea economica

"Ministerul Finantelor Publice anunta ca rectificarea bugetara finalizata in luna noiembrie a acestui an este una pozitiva, are la baza consultari premergatoare cu toate ministerele si s-a realizat cu incadrarea in deficitul de 2,96% din PIB.

Rezultatele economice de pana in prezent argumenteaza posibilitatea realizarii unei cresteri economice de 6,1%, fata de 5,6% cat s-a estimat la elaborarea primei rectificari bugetare si de 5,2%, estimare avuta in vedere la elaborarea bugetului pe anul 2017.

Astfel, PIB nominal estimat s-a majorat de la 837,2 miliarde de lei la 842,5 miliarde de lei", se mentioneaza in comunicat.

Conform sursei citate, veniturile bugetului general consolidat se majoreaza, pe sold, cu suma de 280,2 milioane de lei.

"Bugetele componente ale bugetului general consolidat au inregistrat majorari ale veniturilor (spre exemplu: bugetele asigurarilor sociale +325,0 milioane lei, bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate +269,7 milioane lei, bugetele locale +1.020,8 milioane lei), iar alte bugete diminuari ale veniturilor (spre exemplu: bugetul de stat -655,5 milioane lei) ", se precizeaza in comunicat.

De asemenea, cheltuielile bugetului general consolidat se majoreaza, pe sold, cu suma de 503,8 milioane lei.

Reprezentantii MFP precizeaza ca s-au asigurat fonduri suplimentare la bugetele locale, 611,9 milioane lei, pentru plata sumelor prevazute prin hotarari judecatoresti avand ca obiect acordarea unor drepturi de natura salariala stabilite in favoarea personalului din unitatile de invatamant preuniversitar de stat (+550 de milioane de lei), finantarea sistemului de protectie a copilului (+ 61 milioane lei), finantarea invatamantului particular sau confesional acreditat (0,9 milioane de lei).

Unde merg banii si de ce

Potrivit MFP, Ministerul Muncii va primi in plus 630,9 milioane de lei per sold.

S-au asigurat suplimentar 537 de milioane de lei pentru plata drepturilor persoanelor cu handicap, alocati ...citeste mai departe despre "Guvernul anunta o noua rectificare bugetara. Cine primeste bani in plus si pentru ce" pe Ziare.com

#rectificare bugetara noiembrie 2017 , #Stiri Macroeconomie