Guvernul are deadline in aprilie sa trimita un document care sa convinga Bruxelles-ul ca ne incadram in deficit

Joi, 30 Martie 2017, ora 21:28
512 citiri
Guvernul are deadline in aprilie sa trimita un document care sa convinga Bruxelles-ul ca ne incadram in deficit
Foto: captura Youtube/Guvernul Romaniei

Guvernul va trimite la Bruxelles pana pe 25 aprilie un document care sa convinga Comisia Europeana ca se va incadra intr-un deficit bugetar de 3%, a anuntat, joi, ministrul Finantelor, Viorel Stefan, la finalul sedintei de guvern.

"Nu am trimis niciun document deocamdata. Lucram intens la acest lucru. Bruxelles-ul ne-a dat termen 25 aprilie. A fost recent o misiune de evaluare post-program cu Comisia Europeana si am convenit ca pe 25 aprilie - dansii au precizat ca pana la ora pranzului - sa trimitem programul nostru de masuri care sa securizeze respectarea deficitului, fapt pentru care am trimis tuturor ordonatorilor de credite, de 2 saptamani, rugamintea ca pana pe 5 aprilie sa comunice fiecare ce masuri se preteaza pe domeniul sau de activitate, astfel incat noi sa le integram", a precizat Stefan.

Citeste si Ministerul Finantelor spune ca va da permanent raportul Comisiei Europene, dupa avertismentele legate de deficit

El este de parere ca oficialii Comisiei Europene nu cred ca deficitul va depasi 3%.

"Stiu ca exista aceasta ingrijorare. Am avut placuta surpriza ca inclusiv comisarii europeni sa inceapa discutia cu noi asa: 'Stim ca in anii precedenti noi am fost mai prudenti si realitatea nu a confirmat previziunile noastre, dar ne este teama sa nu se intample anul acesta'.

Am apreciat foarte mult ca ei au recunoscut ca previziunile din anii precedenti nu s-au confirmat. Nici acum nu au convingerea ca se va confirma. Am garantat in toate discutiile ca Romania ramane in 3% neconditionat", a mai aratat ministrul Finantelor.

Vezi si

Ministerul Finantelor ii raspunde Comisiei Europene, dupa mai multe avertismente legate de deficitDragnea: Vestile bune din economie ne arata ca Grindeanu tine bine in maini fraiele guvernarii ...citeste mai departe despre "Guvernul are deadline in aprilie sa trimita un document care sa convinga Bruxelles-ul ca ne incadram in deficit" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Romania deficit Comisia Europeana , #Stiri Macroeconomie