Guvernul Ciolos nu a facut nimic nou in materie de deficit: "Gaura" de final de an e traditie a guvernelor Romaniei

Miercuri, 11 Ianuarie 2017, ora 09:54
1112 citiri
Guvernul Ciolos nu a facut nimic nou in materie de deficit: "Gaura" de final de an e traditie a guvernelor Romaniei
Foto: Arhiva Ziare.com

Daca se face diferenta dintre valoarea finala a deficitului bugetar si deficitul consemnat dupa primele zece luni ale fiecarui an, se poate observa cum Romania a cheltuit sistematic sume consistente de bani pe finalul fiecarui an. Obicei nefast care a dezechilibrat executia bugetara si nu a mai lasat timp pentru a executa in bune conditii o serie de lucrari contractate pe fonduri publice.

In pofida repetatelor angajamente luate public ca sumele cheltuite de stat vor fi repartizate cat de cat uniform pe parcursul anului si chiar cu dispunerea lor cu precadere in primul semestru, istoria cu tinerea deficitului sub un control cat mai strans, pentru a da drumul la cheltuieli la final, s-a repetat cu o insistenta demna de o cauza mai buna.

Cu toate acestea, daca se vor confirma datele operative care indica un nivel de 2,42% din PIB al deficitului acumulat in noiembrie si octombrie, nu ne confruntam cu nimic nou, intrucat in anul 2015 (la final de mandat inaintea guvernului tehnocrat),... citeste mai departe despre "Guvernul Ciolos nu a facut nimic nou in materie de deficit: "Gaura" de final de an e traditie a guvernelor Romaniei" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#deficit bugetar Ciolos Dragnea, #Dragnea Ciolos gaura miliarde buget , #Stiri Macroeconomie