Guvernul Ciolos prezinta efectele Brexit asupra Romaniei si face o analiza dura a UE

Joi, 14 Iulie 2016, ora 21:07
840 citiri
Guvernul Ciolos prezinta efectele Brexit asupra Romaniei si face o analiza dura a UE
Foto: Arhiva Ziare.com

Guvernul condus de Dacian Ciolos a facut o analiza a efectelor pe care le va resimti Romania in contextul iesirii Marii Britanii din Uniunea Europeana (UE).

Potrivit unor surse politice, citate de HotNews.ro, analiza Guvernului face parte dintr-un document prezentat de premierul Ciolos la intalnirea de la Palatul Cotroceni din 4 iulie cu presedintele Iohannis, liderii de partide si conducerea BNR, dar si la intalnirile cu europarlamentari romani.

Astfel, Guvernul considera ca unul dintre riscurile aduse de Brexit il reprezinta reducerea fondurilor europene care vor fi alocate tarii noastre cu 10-15%.

De asemenea, e posibil ca banii trimisi de romanii din UK acasa sa se imputineze, iar exporturile romanesti in Regatul Unit sa se diminueze pe termen scurt. Nu in ultimul rand, am putea fi decuplati de asa-numitul nucleu dur al UE format din statele din zona euro.

Totusi, Brexit aduce si unele oportunitati.

Dupa iesirea Marii Britanii din UE, Romania va deveni a sasea tara ...citeste mai departe despre "Guvernul Ciolos prezinta efectele Brexit asupra Romaniei si face o analiza dura a UE" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Romania efecte Brexit, #Romania consecinte Brexit, #Ciolos efecte Brexit Romania , #Stiri Macroeconomie