Tudose a creat comitete judetene care se vor asigura ca firmele aplica revolutia fiscala a PSD

Marti, 21 Noiembrie 2017, ora 10:00
1285 citiri
Tudose a creat comitete judetene care se vor asigura ca firmele aplica revolutia fiscala a PSD
Foto: Arhiva site/Gov.ro

Un mecanism ce are drept scop urmarirea implementarii ordonantei de modificare a Codului fiscal, dar si schimbarile din domeniul dialogului social, a fost infiintat printr-un protocol de colaborare semnat de Confederatia Nationala a Sindicatelor Libere din Romania (CNSLR) Fratia si Guvernul Romaniei.

Documentul poarta denimirea de "Protocol privind implementarea unitara a noilor prevederi legale in domeniul fiscal si al dialogului social" si a fost semnat, luni, atat de premierul Mihai Tudose, cat si de presedintele CNSLR Fratia, Leonard Barascu, informeaza Mediafax.

Conform sursei citate, obiectul protocoloului consta in "crearea unui mecanism de monitorizare a aplicarii unitare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 79/2017 pentru modificarea si completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal si a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 82/2017 pentru modificarea si completarea unor acte normative, precum si a Legii nr. 62/2011 a dialogului social, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare".

Astfel, se stabileste ca, la nivel central, Ministerul Muncii si Justitiei Sociale va infiinta, in conditiile legii, un comitet de monitorizare format din patru persoane: o persoana desemnata de ministrul Muncii si al Justitiei Sociale, o persoana desemnata de ministrul Consultarii Publice si Dialogului Social si doua persoane desemnate de presedintele CNSRL Fratia.

"La nivel judetean, in cadrul fiecarei prefecturi, va fi creat un comitet de monitorizare format din patru persoane: doua persoane desemnate de prefectul judetului si doua persoane desemnate de presedintele CNSLR-Fratia. De regula, din comitetul de monitorizare face parte prefectul judetului, care coordoneaza intreaga activitate, in exercitarea atributiilor prevazute de art. 19 din Legea nr. 340/2004 privind prefectul si institutia prefectului, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare", prevede actul semnat de Guvern si confederatia sindicala.

Conform sursei mentionate, comitetul de monitorizare organizat la nivel central va transmite comitetelor de monitorizare organizate la nivel judetean Regulamentul de organizare si functionare a mecanismului de monitorizare care va cuprinde, fara a se limita la acestea, termene, directii de actiune, realizarea schimbului de informatii.

Citeste mai departe despre "Guvernul face in fiecare judet un comitet cu 4 oameni care sa se asigure ca toate firmele aplica revolutia fiscala - UPDATE" pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Tudose Guvern protocol sindicate transfer contributii, #comitete Guvern transfer contributii , #Stiri Macroeconomie