Guvernul l-a scos la inaintare pe vicepremierul Viorel Stefan pentru a raspunde criticilor lui Iohannis privind executia bugetara

Marti, 08 Mai 2018, ora 20:40
746 citiri

Dupa ce presedintele Klaus Iohannis a criticat, luni, raportul privind executia bugetara pe primul trimestru din 2018, precizand ca cifrele arata probleme mari la toate capitolele, Guvernul l-a scos marti la inaintare pe vicepremierul Viorel Stefan pentru a-i raspunde sefului statului.

Iata raportul privind executia bugetara, criticat de Iohannis: Incasarile la buget sunt sub tinta asumata de Guvern

Astfel, Viorel Stefan a declarat ca veniturile bugetului general consolidat la patru luni, ianuarie-aprilie 2018, se situeaza la un nivel de 89,6 miliarde de lei, in crestere cu 11,8% fata de aceeasi perioada a anului 2017.

"In calitate de vicepremier al Guvernului Romaniei, coordonator al activitatilor economico-financiare, va prezint informatiile privind executia bugetara pe care Guvernul le are disponibile la aceasta ora si ele vizeaza rezultatele la patru luni, deci trimestrul I plus luna aprilie. Fac precizarea ca aceste cifre sunt asumate de Guvern, asupra lor nu exista nicio indoiala asupra exactitatii acestor cifre.

Atunci cand Ministerul de Finante va obtine informatiile complete pentru a raporta executia pe luna aprilie, respectiv pe 25 mai, vom veni in completarea cifrelor pe care vi le prezint in aceasta seara. La patru luni, ianuarie-aprilie 2018, veniturile bugetului general consolidat se situeaza la nivel de 89,6 miliarde de lei. In comparatie cu aceeasi perioada a anului 2017, cresterea inregistrata este de 11,8 %", a declarat Viorel Stefan, citat de Agerpres.

Apoi, Viorel Stefan a prezentat o situatie comparativa pentru intervalul 2014-2017 privind trendul referitor la realizarea veniturilor bugetare in Romania, afirmand ca singurul an in care veniturile au scazut a fost 2016.

"Rezulta, in mod evident, ca singurul an in care s-a inregistrat o cadere, o prabusire, am putea spune, a veniturilor bugetului general consolidat este anul 2016, cand veniturile au scazut cu 4,4% fata de anul precedent, 2015", a afirmat vicepremierul.

Totodata, el a mentionat si evolutia veniturilor in corelatie cu evolutia cresterii economice.

"In 2017 observam ca pe fondul unei cresteri economice de 6,9% s-au realizat venituri bugetare mai mari cu 12,5% fata de anul precedent. Si, de asemenea, daca ne uitam pe evolutiile in intervalul 2014-2017 observam ca singurul an care se abate de la trendul crescator este anul 2016, cand, pe fondul unei cresteri de 4,8%, inregistram acea cadere a veniturilor bugetare cu 4,4%", a afirmat Viorel Stefan.

In ...citeste mai departe despre "Guvernul l-a scos la inaintare pe vicepremierul Viorel Stefan pentru a raspunde criticilor lui Iohannis privind executia bugetara" pe Ziare.com

Ce alimente vor avea prețuri plafonate până la finalul anului. Cîțu: "Când elimini astfel de măsuri, prețurile explodează"
Ce alimente vor avea prețuri plafonate până la finalul anului. Cîțu: "Când elimini astfel de măsuri, prețurile explodează"
Prețurile plafonate ale alimentelor de bază rămân valabile în continuare după ce Președintele Klaus Iohannis a semnat prelungirea ordonanței de urgență care le reglementează miercuri, 27...
#executie bugetara Viorel Stefan, #Klaus Iohannis , #Stiri Macroeconomie