Guvernul nu adopta azi noile taxe la tigari si sucuri, dar nici inghetarea posturilor la stat. Finantele au retras proiectul

Joi, 08 August 2019, ora 14:31
1121 citiri
Guvernul nu adopta azi noile taxe la tigari si sucuri, dar nici inghetarea posturilor la stat. Finantele au retras proiectul
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministerul de Finante a retras proiectul de ordonanta privind reglementarea unor masuri fiscal-bugetare de pe ordinea de zi a plenului Consiliului Economic si Social (CES), ceea ce inseamna ca nu va putea fi adoptat azi de Guvern.

CES ar fi trebuit sa avizeze azi proiectul, pentru ca apoi sa ajunga pe masa Executivului, a carui sedinta trebuia sa inceapa la ora 14:00, dar intarzie.

Avizul CES este consultativ, dar obligatoriu, astfel ca fara el Guvernul nu poate adopta actul normativ.

Ramane de vazut ce se intampla cu rectificarea bugetara, proiect aflat si el pe ordinea de zi a CES. Documentul va primi aviz azi din partea Consiliului, au declarat surse din institutie pentru Ziare.com.

Sedinta CES, inceputa la ora 12:00, este in desfasurare, acesta fiind, probabil, si motivul pentru care Guvernul inca nu s-a reunit.

De altfel, nici rectificarea si nici proiectul privind masurile fiscale si bugetare nu se afla pe ordinea de azi de azi a Guvernului.

-Vom reveni cu detalii- ...citeste mai departe despre "Guvernul nu adopta azi noile taxe la tigari si sucuri, dar nici inghetarea posturilor la stat. Finantele au retras proiectul" pe Ziare.com

#masuri fiscale CES, #masuri fiscale guvern, #rectificare bugetara Guvern , #Stiri Macroeconomie