Guvernul nu da niciun ban in 2018 pentru pasajul Domnesti, in ciuda vehementelor proteste si traficului infernal din zona

Marti, 12 Decembrie 2017, ora 19:56
1027 citiri
Guvernul nu da niciun ban in 2018 pentru pasajul Domnesti, in ciuda vehementelor proteste si traficului infernal din zona
Foto: Facebook/ Initiativa Prelungirea Ghencea

Sperantele locuitorilor din Domnesti ca vor circula si ei mai bine sunt naruite de proiectul de buget pe 2018, elaborat de Ministerul Transporturilor, care nu prevede niciun ban pentru constructia unui pasaj suprateran intre centura Bucuresti si localitatea lor.

Proiectul de buget, deja aprobat de Guvern si trimis Parlamentului spre aprobare, aloca zero lei pentru pasajul asteptat de atatia soferi.

Finantarea "zero" vine in contextul in care, dupa doi ani de contestatii, contractul a fost castigat prin licitatie de asocierea firmelor Straco Grup-Comnord-Specialist Consulting, in luna februarie a acestui an.

Abia in luna mai, a fost semnat si contractul pentru constructia pasajului Domnesti.

Deci proiectul stagneaza de luni bune.

Totusi, estimarile pentru 2019 arata o alocare de 68 milioane de lei pentru pasaj.

Odata cu construirea pasajului, soferii care circula inspre si dinspre Domnesti nu vor scapa doar de intersectia cu Centura Bucuresti, dar si de bariera de la trecerea la nivel cu cale ferata, care, atunci cand e coborata, e tinuta chiar si 30 de minute, situatie in care tot traficul e blocat.

In prezent, autovehiculele ce circula pe Soseaua de Centura trebuie sa acorde prioritate la intersectia cu Domnesti - Prelungirea Ghencea, iar cozile sunt chiar si kilometrice la anumite ore ale zilei.

Locuitorii din Prelungirea Ghencea si Domnesti au protestat de mai multe ori, solicitand supralargirea Soselei Prelungirea Ghencea, pasaj peste Soseaua de Centura si trotuare.

Zona Prelungirea Ghencea - Domnesti a devenit extrem de aglomerata in ultimii ani, dupa ce dezvoltatorii imobiliari au construit blocuri si case pe terenuri pe care, in urma cu 10 ani, se cultiva porumb si grau. ...citeste mai departe despre "Guvernul nu da niciun ban in 2018 pentru pasajul Domnesti, in ciuda vehementelor proteste si traficului infernal din zona" pe Ziare.com

#pasaj suprateran Domnesti Bucuresti, #finantare pasaj Domnesti , #Stiri Macroeconomie