Guvernul subventioneaza berbecutii de reproductie - cate unul la 30 de mioare

Luni, 06 Octombrie 2014, ora 10:10
1093 citiri
Guvernul subventioneaza berbecutii de reproductie - cate unul la 30 de mioare
Foto: Facebook / Daniel Constantin

Statul va subventia 50% din pretul pe care crescatorii de ovine il platesc pentru berbecutii de reproductie, ajutorul financiar avand ca scop dezvoltarea perfomantelor animalelor pe linie genetica, a declarat duminica ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, prezent in localitatea Costesti, la expozitia anuala dedicata rasei de ovine turcana.

"Vom acorda un ajutor, asa cum am anuntat deja, care consta in subventionarea cu 50% din pretul pe care il platesc (crescatorii - n.r.) pentru berbecutii de reproductie. La fiecare 30 de mioare pot sa cumpere un berbecut cu pretul subventionat 50% si cred ca in felul acesta, intr-un an sau doi, vom vedea efecte pozitive din punct de vedere al geneticii", a afirmat ministrul Agriculturii.

Potrivit lui Constantin, este posibil ca in cursul saptamanii viitoare sa fie aprobata o hotarare de guvern in sensul acordarii subventiei pentru ameliorarea genetica a ...citeste mai departe despre "Guvernul subventioneaza berbecutii de reproductie - cate unul la 30 de mioare" pe Ziare.com

#subventie crescatori ovine, #Constantin berbecuti productie, #subventii ciobani , #Stiri Macroeconomie