Guvernul va promova mai activ in UE politicile si oportunitatile privind investitiile straine, potrivit ministrului Finantelor

Vineri, 13 Decembrie 2013, ora 20:13
816 citiri
Guvernul va promova mai activ in UE politicile si oportunitatile privind investitiile straine, potrivit ministrului Finantelor

Guvernul va promova in statele europene, inclusiv in Germania, mult mai activ politicile si oportunitatile privind investitiile straine in Romania, a afirmat, vineri, vicepremierul si ministru al Finantelor Publice, Daniel Chitoiu, cu prilejul unei intalniri cu ambasadorul Germaniei la Bucuresti, Werner Hans Lauk.

In cadrul intalnirii, cei doi demnitari au trecut in revista stadiul relatiilor economice bilaterale dintre Romania si Germania si au evaluat potentialul si oportunitatile de dezvoltare a acestora.

Daniel Chitoiu a subliniat interesul Ministerului de Finante si al Guvernului de a promova si a mentine o legislatie favorabila investitiilor straine si romanesti, intr-un cadru economic stabil si predictibil.

Ambasadorul Germaniei a apreciat stabilitatea macroeconomica si cresterea economica inregistrate de tara noastra, dar si faptul ca balanta comerciala dintre cele doua state s-a echilibrat. Diplomatul german a prezentat aceste argumente si firmelor germane care ar dori sa vina sa investeasca in Romania.

Schemele de ajutor de stat sunt apreciate de firmele germane

In plus, ambasadorul Werner Hans Lauk a subliniat ca schemele de ajutor de stat sunt apreciate de firmele germane, ele reprezentand un stimulent important pentru mediul de afaceri romanesc.

In cadrul discutiilor, ministrul Finantelor a evidentiat ca imbunatatirea colaborarii dintre mediile de afaceri straine si autoritati, inclusiv in etapa de elaborare sau de modificare a unor acte normative de interes pentru investitorii straini, este esentiala pentru a mentine un echilibru intre interesele statului si cele ale mediului de afaceri.

Au mai fost abordate si aspecte legate de angajamentele asumate de Romania in relatia cu institutiile financiare internationale, precum si perspective legate de politicile economice si fiscale.

Un alt subiect pe agenda discutiilor a fost reorganizarea ANAF, lupta impotriva evaziunii fiscale si cresterea gradului de colectare, cele doua obiective de mandat asumate de catre Ministerul Finantelor Publice.

#promovare investitii, #chitoiu investitii , #Stiri Macroeconomie