Huffington Post: Zona euro are necazuri, dar Romania tot vrea sa adere

Sambata, 25 Iulie 2015, ora 11:54
1346 citiri
Huffington Post: Zona euro are necazuri, dar Romania tot vrea sa adere
Foto: Ziare.com

Turbulentele politice si economice aparute in urma crizei datoriilor Greciei au starnit speculatii potrivit carora unele tari se vor gandi de doua ori inainte sa se alature zonei euro, din care fac parte deja 19 state.

Pornind de la aceste speculatii, The WorldPost a analizat atent reactiile din Romania, singura natiune din Uniunea Europeana care a anuntat termen precis pentru aderarea la zona euro, scrie Huffington Post.

Expertii The WorldPost sustin ca experienta Greciei a sporit ingrijorarea Romaniei privind o prematura aderare la zona euro, dar ca nu a stins total interesul tarii noastre.

Pronostic pesimist pentru intrarea Romaniei in zona euro: Vom mai sta multi ani

Romania nu prezinta acelasi dispret fata de Grecia, comun in statele baltice si Slovacia, ba chiar exista la nivelul populatiei o ingrijorare referitoare la politicile de austeritate, asemanatoare cu ce se intampla in Grecia.

Insa scaparea de comunism, tranzitia rapida la capitalism dupa anii '90 si ...citeste mai departe despre "Huffington Post: Zona euro are necazuri, dar Romania tot vrea sa adere" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Romania zona euro, #analiza Romania zona euro, #Romania aderare zona euro , #Stiri Macroeconomie