Ialomitianu: Impactul bugetar al noului Cod Fiscal poate duce la imposibilitatea platirii salariilor

Vineri, 20 Februarie 2015, ora 12:57
1126 citiri
Ialomitianu: Impactul bugetar al noului Cod Fiscal poate duce la imposibilitatea platirii salariilor
Foto: bzb.ro

Fostul ministru de Finante Gheorghe Ialomitianu a declarat, vineri, ca impactul bugetar al noului Cod Fiscal poate duce Romania in imposibilitate sa plateasca pensii si salarii si a sustinut ca Victor Ponta "este un Mos Craciun venit cu intarziere".

"Eu cred ca Victor Ponta e un << Mos Craciun >> venit cu intarziere si in legatura cu promisiunile, si in legatura cu modul de aplicare, pentru ca economia are nevoie astazi de masuri pentru relansare, pentru a se crea locuri de munca. Victor Ponta a venit cu aceste modificari pentru a supravietui la guvernare, este un exercitiu de imagine", a spus fostul ministru, potrivit Mediafax.

El a aratat ca "fundamentarea este la nivel zero", pentru ca guvernantii se bazeaza pe cresterea economica, dar pana acum s-a dovedit ca Romania a avut crestere economica, "dar veniturile au scazut din PIB".

Gheorghe Ialomitianu a mai spus ca, daca masurile erau sustenabile, se aprobau prin ordonanta de urgenta si nu s-ar fi intocmit proiect de lege, care sa fie transmis la Parlament.

"Orice reducere de impozite si taxe reprezinta un lucru bun atat pentru mediul de afaceri, cat si pentru oameni. Dar trebuie sustinut bugetar, pentru ca noi avem de platit pensii, salarii, avem de facut investitii. Ei ne spun, si Victor Ponta si ministrul de Finante ne spun, ca impactul bugetar ar fi la minus 36 de miliarde de lei, va dati seama ca numai fondul de pensii este aproape 50 de miliarde de lei? S-ar putea pensiile sa nu se poata plati. Fondul de salarii este la vreo 46 de miliarde. De unde? Investitii ne-au promis de 36 de miliarde de lei. Va dati seama ca impactul acesta bugetar aduce Romania in imposibilitatea sa plateasca, pensii, salarii, sa se faca investitii", a explicat fostul ministru al Finantelor, Gheorghe Ialomitianu.

#Ialomiteanu impact bugetar, #impact bugetar Cod Fiscal , #Stiri Macroeconomie