Ies la iveala minciunile in care inoata Guvernul in materie de autostrazi. Zero kilometri, in loc de 180. Cine e de vina?

Vineri, 14 Iunie 2019, ora 14:29
1553 citiri
Ies la iveala minciunile in care inoata Guvernul in materie de autostrazi. Zero kilometri, in loc de 180. Cine e de vina?

Dupa jumatate de an in care n-a inaugurat nici macar o palma de autostrada din cei 180 de kilometri promisi pentru 2019, Cabinetul Dancila a inceput sa caute tapi ispasitori pe care sa arunce vina atunci cand va trebui sa isi explice esecul.

La inceput de an, purtatorul de cuvant al Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Alin Serbanescu, anunta ca, in 2019, institutia ar putea inaugura cel mult 118 kilometri de autostrada.

Dupa numai cateva zile, insa, presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu (ALDE) a promis ca, de fapt, in tara noastra se vor construi, in acest an, nu 118, ci 180 de km de autostrada!

Peste noapte, cei mai multi dintre politicienii din coalitia PSD-ALDE au inceput sa sustina declaratia lui Tariceanu.

Initial, CNAIR a precizat pentru Ziare.com ca a luat act de respectivele declaratii ale politicienilor, dar ca nu detine suficiente informatii pentru a se si pronunta asupra lor. Ulterior, insa, oficiali ai institutiei au sustinut ca noul obiectiv este finalizarea a 180 de kilometri de autorstrada, in 2019.

Era greu de inteles cum poate CNAIR - care in 2018 a inaugurat doar 60 de kilometri de autostrada - sa promita ca in 2019 va da in folosinta de trei ori pe atat...

Evident - dupa cum au explicat, in repetate randuri, ONG-urile pasionatilor de infrastructura - sansele ca Romania sa isi dezvolte atat de mult reteaua de autostrazi, in acest an, sunt practic nule.

Pana si fostul ministru al Transporturilor, Lucian Sova, a declarat la un moment dat ca, in 2019, in Romania nici macar nu se lucreaza la constructia a 180 de kilometri de autostrada, asa ca nici vorba nu poate fi despre finalizarea acestor sosele!

Cu toate astea, mai ales in campania electorala pentru alegerile europarlamentare, coalitia PSD-ALDE a continuat sa promita, in repetate randuri, finalizarea celor 180 de km de sosea de mare viteza, pana la finele anului!

Acum - dupa jumatate de an in care n-a inaugurat nici metru de autostrada - Guvernul incepe sa dea inapoi, sustinand ca de fapt directorul CNAIR, Narcis Neaga, ar fi fost cel care si-a fixat obiectivul de a inaugura 180 de kilometri de autostrada, in acest an.

Citeste mai departe despre "Ies la iveala minciunile in care inoata Guvernul in materie de autostrazi. Zero kilometri, in loc de 180. Cine e de vina?" pe Ziare.com.

#Cuc Dancila demit Narcis Neaga, #Cuc Dancila autostrazi 2019, #inaugurare autostrazi 2019 Cuc Neaga , #Stiri Macroeconomie