Iluzia izolarii economice a Rusiei - Ursul rusesc se aliaza cu tigrii asiatici

Sambata, 10 Mai 2014, ora 09:59
1289 citiri
Iluzia izolarii economice a Rusiei - Ursul rusesc se aliaza cu tigrii asiatici
Foto: Wikipedia

In contextul conflictului din Ucraina, multe tari sunt nevoite sa isi revizuiasca strategiile geopolitice si comerciale. In cazul Rusiei, desi are afaceri de trilioane de dolari cu Occidentul, ea s-ar putea reorienta catre economiile emergente din Asia, precum India sau China.

Cel mai probabil, statele vestice vor continua sa aplice sanctiuni si restrictii economice Kremlinului pentru implicarea in evenimentele din Ucraina, scrie RT.com.

In acest conditii, tara condusa de Vladimir Putin ar putea privi catre pietele asiatice, care sunt in plina ascensiune din punct de vedere economic.

"Este cazul clasic in care atunci cand o usa se inchide, se deschide alta. In ceea ce priveste sanctiunile, ele vor afecta temporar Rusia, insa aceasta se va reorienta catre alte destinatii pentru a-si vinde bunurile si serviciile", a precizat David Duo, analist la The Motley Fool, pentru sursa citata.

Sanctiunile SUA si Canadei ...citeste mai departe despre "Iluzia izolarii economice a Rusiei - Ursul rusesc se aliaza cu tigrii asiatici" pe Ziare.com

#comert Rusia Asia, #sanctiuni Occident Rusia, #sanctiuni Rusia , #Stiri Macroeconomie