Impactul economic al crizei refugiatilor pentru Europa: Colaps sau un mic impuls?

Sambata, 03 Octombrie 2015, ora 07:09
1067 citiri
Impactul economic al crizei refugiatilor pentru Europa: Colaps sau un mic impuls?
Foto: Ziare.com/Anca Magurean

Mai mult de 500.000 de oameni au venit in Europa, in acest an, in cautarea unui azil sau pentru a-si gasi un loc de munca, arata datele ONU.

Cel mai mare influx de imigranti din ultimele decenii a fost declansat in principal de conflictele din Siria, unde populatia a fost afectata de extinderea Statului Islamic si de razboiul civil.

In consecinta, fenomenul aduce cu sine cateva consecinte economice importante, arata o analiza realizata de Charles Schwab, om de afaceri si investitor american.

Efecte pe termen scurt

Situatia de la granitele Europei impune cheltuieli suplimentare pentru ajutoare umanitare, dar si pentru a securiza frontierele.

Charles Schwab considera ca UE va permite statelor membre sa depaseasca tintele de deficit, un lucru pozitiv in special pentru acele tari care au trecut printr-o austeritate crunta.

In functie de estimarile realizate de German Counties Association, referitoare la costul anual per azilant, impactul asupra bugetului UE va fi de ...citeste mai departe despre "Impactul economic al crizei refugiatilor pentru Europa: Colaps sau un mic impuls?" pe Ziare.com

#efecte economice invazie imigranti, #efecte invazie imigranti, #impact imigranti , #Stiri Macroeconomie