Imposibila "Sfanta Treime" pentru Grecia: Guvernul de la Atena trebuie sa renunte la ceva

Marti, 24 Februarie 2015, ora 13:06
1005 citiri

Guvernul din Grecia, condus de Alexis Tsipras, liderul formatiunii Syriza, trebuie sa indeplineasca in acelasi timp trei conditii: sa impiedice tara sa iasa din zona euro, sa ramana la putere si sa scape populatia de masurile austeritate. Insa analistii Morgan Stanley considera ca acest lucru nu are cum sa se intample.

Tocmai de aceea, ei au numit situatia "Sfanta Treime" imposibila, arata Bloomberg.

"Credem ca nu s-a redus posibilitatea ca Grecia sa faca un pas gresit si sa iasa din zona euro. In timp ce participantii din pietele financiare au impresia ca sansele s-au redus ca urmare a acordului cu creditorii privind prelungirea programului de salvare, noi sustinem ca scenariul are in continuare o probabilitate de 25% sa se intample.

Cel mai mare risc este cel pe termen scurt. Nu exista inca o solutie credibila, Grecia trebuie sa depaseasca multe obstacole, mai ales ca are o tripla problema, incredibil de greu de rezolvat: sa ramana in zona euro, Guvernul sa ...citeste mai departe despre "Imposibila "Sfanta Treime" pentru Grecia: Guvernul de la Atena trebuie sa renunte la ceva" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Grecia probleme zona euro, #Grecia iese zona euro, #Grecia zona euro , #Stiri Macroeconomie