Inca nu exista o alternativa viabila la gazele rusesti pentru Europa - Situatia din Romania

Marti, 19 Mai 2015, ora 08:26
1217 citiri
Inca nu exista o alternativa viabila la gazele rusesti pentru Europa - Situatia din Romania

Sanctiunile Occidentului aplicate Rusiei intra in al doilea an, rubla inca se scalda in ape tulburi, iar gigantul energetic Gazprom inregistreaza o scadere a profitului. Cu toate ca relatiile politice intre cele doua parti trebuie redefinite, codependenta in domeniul energetic ramane aproape neschimbata.

Totusi, statele de pe Batranul Continent incearca sa isi diversifice sursele de alimentare, insa noile proiecte vor fi gata abia in cativa ani.

Oil Price aminteste ca Gazprom, cel mai mare producator de gaze din Rusia, a inregistrat o scadere a profitului de 70%, anul trecut, pana la 3,3 miliarde de dolari.

Gazprom incaseaza o lovitura dura din cauza Ucrainei

In primele trei trimestre din 2014, cantitatea de gaze livrata de gigantul rus a fost mai mica cu 3% fata de aceeasi perioada din 2013, insa lucrurile s-au inrautatit brusc in ultimele trei luni. Atunci, volumele au scazut cu 3% pentru Europa, cu 13% pentru fostele state sovietice si cu 8% pentru piata interna.

De ...citeste mai departe despre "Inca nu exista o alternativa viabila la gazele rusesti pentru Europa - Situatia din Romania" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#dependenta gaze naturale Rusia, #Europa dependenta gaze Rusia, #impotruti gaze Rusia , #Stiri Macroeconomie