Incepe STUDENTSA' ACTION WEEK

Miercuri, 09 Noiembrie 2005, ora 01:46
1061 citiri

Asociatia Studentilor Europeni va invita luni, 14 noiembrie, intre orele 10.00-12.00, la Cercul Militar National (Bd. Regina Elisabeta Nr. 21), sala Stefan cel Mare, la deschiderea oficiala a evenimentului STUDENTSA' ACTION WEEK.

AEGEE Bucuresti - Asociatia Studentilor Europeni organizeaza in perioada 14-18 noiembrie, la Cercul Militar National, evenimentul StudentsA' Action Week (SAW), proiect aflat anul acesta la a doua editie si avand ca scop informarea tinerilor cu privire la oportunitatile existente in domenii precum cariera, educatia sau voluntariatul.

Dupa succesul inregistrat la prima editie a evenimentului, care a adunat peste 2500 de participanti si 5000 de utilizatori unici ai websiteului www.saw.ro, organizatorul doreste sa vina si in acest an in intampinarea nevoii de informare a studentilor din Bucuresti prin StudentsA' Action Week 2005. Editia din acest an aduce ca elemente de noutate un targ de job-uri si prezentari de companii si pastreaza structura evenimentului pe trei sectiuni: voluntariat, educational, cariera.

In cadrul primei sectiuni, VOLUNTARIAT, tinerii vor afla despre programele organizatiilor non-guvernamentale studentesti, prin intermediul prezentarilor si al targului de asociatii. A doua sectiune, EDUCATIONAL, reuneste reprezentanti ai institutiilor ce ofera burse de studiu in strainatate, in cadrul unui targ de institutii si a unor prezentari. Cea de-a treia sectiune, CARIERA, are ca invitati reprezentanti ai unor companii ce vor informa tinerii asupra cerintelor profesionale actuale. Totodata, in aceasta sectiune vor fi organizate sesiuni de formare pe teme privind pregatirea profesionala.

Organizatorul, AEGEE Bucuresti, face parte din reteaua AEGEE Europe - cea mai mare organizatie non-guvernamentala de tineret, multidisciplinara, non-profit si independenta din punct de vedere politic, care reuneste peste 17.000 de membri din 43 de tari europene.