Intalnirea cruciala pentru viitorul Greciei a inceput. "Toti" vor ca elenii sa ramana in zona euro

Sambata, 11 Iulie 2015, ora 19:25
845 citiri
Intalnirea cruciala pentru viitorul Greciei a inceput. "Toti" vor ca elenii sa ramana in zona euro
Foto: Twitter/Luis de Guindo

Ministrul spaniol al Economiei, Luis de Guindos, a declarat sambata ca toti partenerii vor ca Grecia sa ramana in zona euro, dar a subliniat ca in momentul de fata trebuie analizata propunerea Atenei si ca asta se va face "cu mentalitate deschisa".

"Vom asculta ce spun institutiile internationale, vom analiza efectiv daca propunerea facuta de Guvernul elen reprezinta o baza adecvata pentru negocierea unui program", a spus De Guindos la sosirea la reuniunea Eurogrupului, relateaza agentia EFE.

Aceasta analiza se va face "cu mentalitatea deschisa, toata lumea vrea ca Grecia sa ramana in zona euro, stim perfect consecintele deciziei de astazi, suntem pe deplin constienti, dar trebuie sa analizam evaluarea facuta de cele trei institutii", a adaugat el.

Ministrul spaniol a subliniat ca aceasta analiza nu este "concludenta si nici nu este aliniata la toate punctele", si de aceea, si-a exprimat speranta intr-o "clarificare", la reuniunea extraordinara de sambata.

Declaratii ...citeste mai departe despre "Intalnirea cruciala pentru viitorul Greciei a inceput. "Toti" vor ca elenii sa ramana in zona euro" pe Ziare.com

#Luis de Guindo Grecia, #eurogrup intalnire cruciala Grecia, #Grecia criza datorii , #Stiri Macroeconomie