Intalniri cruciale la Bruxelles pentru salvarea Greciei - Tsipras trebuie sa vina cu noi reforme

Marti, 07 Iulie 2015, ora 15:57
1064 citiri

Grecia este in continuare principalul subiect de pe agenda europeana, liderii europeni intalnindu-se de urgenta, marti, pentru a discuta viitorul tarii. La randul sau, premierul elen Alexis Tsipras trebuie sa aduca la masa negocierilor noi propuneri de reforme.

Seful Comisiei Europene (CE), Jean-Claude Juncker, a transmis ca nu este de acord cu ideea ca Grecia sa iasa din zona euro, cu toate ca populatia elena a respins masurile de austeritate propuse de creditorii internationali prin votul dat la referendumul de duminica.

Cu toate acestea, cativa dintre ministrii de Finante din zona euro, care au ajuns la reuniunea Eurogrup-ului, au folosit in declaratii cuvantul "Grexit".

Insa "greul" va fi dus la summit-ul de seara, unde liderii uniunii monetare vor cauta sa obtina macar un acord verbal cu elenii.

Anterior, luni, cancelarul german Angela Merkel si presedintele francez Francois Hollande au facut o noua incercare de a-i salva pe greci. Cei doi au afirmat, intr-o conferinta... citeste mai departe despre "Intalniri cruciale la Bruxelles pentru salvarea Greciei - Tsipras trebuie sa vina cu noi reforme - LIVE" pe Ziare.com

#zona euro intalniri Grecia, #discutii Grecia, #discutii Grecia zona euro , #Stiri Macroeconomie