Intrebari cheie de care-ar putea depinde viitorul economic al lumii

Marti, 21 Ianuarie 2014, ora 11:59
1375 citiri
Intrebari cheie de care-ar putea depinde viitorul economic al lumii
Foto: Fabius Maximus

Lumea se polarizeaza. Capitalul lumii da semne ca se indreapta fara voia cuiva spre doua puncte strategice total opuse: de o parte se afla Fed, Rezerva Federala a Statelor Unite, de partea cealalta o contrabalanseaza PBC, Banca Populara a Chinei.

Constiente de faptul ca insasi economia lumii ar putea depinde de pixul lor, cele doua institutii au anuntat in timpul verii ca au intentia de a-si normaliza politica monetara, scrie Project Syndicate.

Presedintele Fed a vorbit deschis despre eliminarea achizitionarii nelimitate a certificatelor de trezorerie, guvernatorul PBC a actionat pentru incetinirea vitezei de creditare interbancara in China.

Efectele n-au fost tocmai spectaculoase, dar evolutia pietelor financiare demonstreaza ca, in ansamblul sau, economia incepe sa se redreseze. Cresterile economice in 2014 se prelimina mai bune decat in 2013, iar evolutia pe anii urmatori, desi inca anemica, se anunta cu ritmuri mai mari de cele din anii anteriori.

Totusi, expertii in ...citeste mai departe despre "Intrebari cheie de care-ar putea depinde viitorul economic al lumii" pe Ziare.com

#Rezeva Federala a Statelor Unite, #banca centrala europeana, #masuri populiste, #economie globala , #Stiri Macroeconomie