Invazie de euro! Ce efecte vor fi in Romania?

Sambata, 24 Ianuarie 2015, ora 08:09
1078 citiri
Invazie de euro! Ce efecte vor fi in Romania?
Foto: Ziare.com

Au trecut mai bine de sase ani de la declansarea crizei mondiale. Falimentul bancii Lehman Brothers din septembrie 2008 e considerat momentul intrarii intr-o tragedie economica fara sfarsit.

Criza creditelor in franci de care se vorbeste atat in aceste zile, dar si a celor in euro, de care se vorbeste mai putin, e un efect amanat al aceleasi crize economice incepute in SUA.

De atunci, economia Americii si-a revenit, somajul a scazut vertiginos. In fiecare luna, in SUA se creeaza in jur de 200.000 de joburi noi.

Dar acest lucru nu se intampla in Uniunea Europeana. Aici, criza s-a infipt adanc, iar guvernele nationale nu au reusit decat sa tina situatia pe linia de plutire.

Franta nu a mai inregistrat o crestere economica importanta din 1999, Germania, motorul Europei, nu a reusit sa relanseze afacerile si productia in intreaga comunitate.

Italia a fost in pragul colapsului, la fel ca Portugalia si Irlanda. Grecia a reprezentat si reprezinta imaginea falimentului, fiind ...citeste mai departe despre "Invazie de euro! Ce efecte vor fi in Romania?" pe Ziare.com

#BCE euro, #BCE zona euro , #Stiri Macroeconomie