Iohannis a promulgat bugetul pe 2020, contestat la CCR de PSD

Luni, 06 Ianuarie 2020, ora 14:50
1111 citiri
Iohannis a promulgat bugetul pe 2020, contestat la CCR de PSD
Foto: Arhiva site/Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis a semnat luni decretele pentru promulgarea Legii bugetului de stat si cea a bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2020.

Guvernul Orban si-a asumat pe 23 decembrie raspunderea in Parlament pe cele doua legi, fapt contestat de PSD inclusiv la CCR. Social-democratii sustin existenta unui conflict juridic intre Guvern si Parlament pentru ca Executivul liberal a ales sa nu suspuna dezbataterii bugetul pe 2020.

"Bugetul de stat, deoarece a fost asumare a raspunderii de catre Guvernul Romaniei si de catre Orban, va fi atacat astazi de catre mine si de catre presedintele Senatului ca si conflict constitutional la CCR (...). Nu exista precedent in Europa ca un guvern democratic sa vina cu un buget fara sa fie dezbateri in Parlament.

De la Ceausescu, Romania nu a mai cunoscut asa ceva, de 30 de ani. Chiar daca nu vom reusi sa stopam acest buget, cu certitudine, daca decizia ne va fi favorabila, vom stopa ca altcineva in viitor sa faca acest lucru. Cu alte cuvinte, Ludovic Orban va intra in istorie ca primul prim-ministru care si-a permis acest lucru, nu numai din Romania, ci din Europa democratica", declara, pe 23 decembrie, presedintele interimar al PSD Marcel Ciolacu.

Curtea Constitutionala a stabilit termenul de 10 ianuarie 2020 pentru ca partile aflate in conflict sa isi exprime, in scris, punctul de vedere asupra continutului conflictelor si a eventualelor cai de solutionare a acestora.

Guvernul Orban si-a asumat raspunderea pe buget si modificarile la OUG 114, cu aplauze de la PNL si atacuri de la PSDCitu: Deficitul bugetar a fost acoperit cu imprumuturi din piata la dobanzi in scadereCum stam si ne uitam la coruptia care ne lasa fara bani la buget ...citeste mai departe despre "Iohannis a promulgat bugetul pe 2020, contestat la CCR de PSD" pe Ziare.com

#Iohannis promulgat buget 2020, #CCR contesta PSD buget 2020 , #Stiri Macroeconomie