Iohannis explica strategia Romaniei privind adoptarea monedei euro: Mergem pe burta!

Joi, 17 Noiembrie 2016, ora 18:29
1002 citiri
Iohannis explica strategia Romaniei privind adoptarea monedei euro: Mergem pe burta!
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, ca nu e momentul potrivit ca Romania sa impuna un termen de intrare zona euro si ca acum ne aflam intr-un non-stadiu.

Seful statului explica faptul ca o eventuala aderare ar insemna ca tara noastra sa renunte la mai multe "parghii" care au ajutat-o in aceasta perioada in privinta politicii monetare, ceea ce explica si cresterea economica mare a Romaniei, comparativ cu alte state.

"Nu avem un deadline, nu e bine sa ne punem acum un deadline", a mai spus Iohannis, care a adaugat ca in acest moment oricum sunt multe crize la nivelul UE "si nu putem spune ca le gestionam cu maiestrie", astfel incat momentul actual nu este oportun.

"Romania se afla intr-un non-stadiu. Chestiunea a fost cam repede si cam des politizata si trebuie indeplinite si aici cateva criterii pentru a deveni in principiu eligibili pentru zona euro.

Romania in principiu indeplineste aceste ...citeste mai departe despre "Iohannis explica strategia Romaniei privind adoptarea monedei euro: Mergem pe burta!" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Iohannis zona euro, #Iohannis Romania zona euro, #Romania aderare zona euro , #Stiri Macroeconomie