Iohannis se declara nedumerit de numirea lui Misa la sefia ANAF. Ce mesaj are pentru Guvern

Miercuri, 28 Martie 2018, ora 18:51
1085 citiri

Presedintele Klaus Iohannis spune ca deficitul pe primele doua luni trage un semnal de alarma, ca ar trebui sa fie pus un accent mai mare pe incasarile la buget si ca numirea fostului ministru de Finante Ionut Misa in fruntea Fiscului l-a dedumerit.

"Am ramas putin nedumerit cand am aflat. In rest, sper sa isi faca treaba", a declarat presedintele Klaus Iohannis, intr-o discutie cu jurnalistii, dupa ce a vizitat Salonul Auto de la Romexpo.

Intrebat daca Misa va putea rezolva problema colectarii, presedintele a raspuns: "vom vedea in timp relativ scurt".

"In situatia in care au crescut salarii si nu s-a pus accent pe incasare e normal sa apara aceasta problema. Sper ca Guvernul sa inteleaga ca aceasta chestiune trebuie redresata si sa revenim la o executie bugetara sustenabila", a spus seful statului.

Marea suparare a lui Iohannis - drumurile proaste

Si cum era la o expozitie de masini, a criticat Guvernul si pentru starea infrastructurii.

"Am vazut masini frumoase si am vazut ca romanii isi doresc masini, speram sa avem si drumurile aferente. E o suparare a mea ca in infrastructura de transport nu s-a facut nicio miscare, nicio realizare", a spus Iohannis.

Teodorovici, despre deficit: Asa am planificat

Revenind la deficitul pe primele doua luni, ministrul de Finante Eugen Teodorovici a declarat cu putin timp inainte, in Parlament, ca este exact cum a planificat Guvernul.

"Executia se incadreaza in ce ne-am planificat. Cheltuielile sunt mai mari cu 38%, in special in zona de salarii si pensii, sunt cresteri justificate si asumate de la inceputul anului. Se incadreaza in tinta pe primul trimestru", a spus Teodorovici.

Guvernul PSD - ALDE a cheltuit in primele doua luni ale anului cu 5,5 miliarde de lei mai mult decat a incasat la buget. Specialistii au atras atentia ca este cel mai mare deficit bugetar din ultimii 8 ani, din 2010 incoace, cand Romania se afla in plina criza economica.

Siegfried Muresan: PSD si ALDE au impins Romania la cel mai mare deficit bugetar din ultimii 8 ani ...citeste mai departe despre "Iohannis se declara nedumerit de numirea lui Misa la sefia ANAF. Ce mesaj are pentru Guvern" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ionut Misa sef Fisc Iohannis reactie , #Stiri Macroeconomie