Ionut Dumitru: Romania nu-si permite in acest moment sa renunte la relatia cu FMI

Sambata, 21 Iunie 2014, ora 10:35
1623 citiri
Ionut Dumitru: Romania nu-si permite in acest moment sa renunte la relatia cu FMI
Foto: RFI

Romania nu isi permite acum sa renunte complet la relatia cu Fondul Monetar International (FMI) deoarece trebuie sa-si indeplineasca obligatiile pe care si le-a asumat in domeniul reformelor structurale, pentru a da un semnal pozitiv pietelor financiare, a declarat presedintele Consiliului Fiscal, Ionut Dumitru.

"Este un moment dificil (suspendarea acordului cu FMI - n. r.). Nu cred ca Romania isi permite in momentul de fata sa renunte complet la relatia cu FMI. Nu in acest moment. Dupa ce expira acordul, poate fi o discutie in functie de cum evolueaza lucrurile, dar in momentul de fata cred ca avem nevoie sa ne indeplinim obligatiile pe care ni le-am asumat si care ar fi un semnal pentru pietele financiare ca suntem seriosi si avem un angajament ferm pentru reforme structurale", a subliniat Dumitru.

El spune ca, asa cum arata declaratiile oficiale, acordul este suspendat in sensul in care se reiau discutiile in noiembrie.

"Dar, intre timp, se pare ca se intampla niste ...citeste mai departe despre "Ionut Dumitru: Romania nu-si permite in acest moment sa renunte la relatia cu FMI" pe Ziare.com

#Ionut Dumitru FMI acord Romania, #Dumitru acord FMI necesar, #FMI renuntare acord Romania , #Stiri Macroeconomie