Isarescu anunta o crestere economica intre 4-5% in 2017, mai mica decat cea pe care Guvernul a construit bugetul

Joi, 09 Februarie 2017, ora 13:00
3735 citiri
Isarescu anunta o crestere economica intre 4-5% in 2017, mai mica decat cea pe care Guvernul a construit bugetul
Foto: Captura video/Facebook Privesc.eu

Prognoza Bancii Nationale a Romaniei (BNR) privind cresterea economiei romanesti in acest an este cuprinsa intre 4 si 5%, a declarat joi guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, in contextul in care Guvernul Grindeanu mizeaza pe un avans de 5,2% al produsului intern brut (PIB) in acest an.

Guvernul condus de Sorin Grindeanu si-a construit bugetul pentru acest an pe baza unei cresteri economice de 5,2%, cea mai optimista estimare avansata pana in prezent.

Insa Banca Nationala are o estimare mai pesimista decat a Executivului.

"Prognoza BNR privind cresterea economica din acest an este intre 4 si 5%", a spus Isarescu.

Recent, guvernatorul BNR a declarat ca bugetul Guvernului pentru 2017 este ambitios in special la capitolul venituri si este optimist in ceea ce priveste cheltuielile, mai ales avand in vedere modul in care au fost cheltuiti banii in anii precedenti.

Guvernul estimeaza o crestere de 13,9% a veniturilor bugetare in acest an fata de 2016, pana la 254,7 miliarde lei, si un avans de 15,2% al cheltuielilor totale in acest an fata de 2016, pana la 278,8 miliarde lei.

De asemenea, Mugur Isarescu a spus ca protestele din ultimele zile au impact asupra stabilitatii monetare si financiare, impact care se va simti si in cresterea economiei din acest an.

A 9-a zi de proteste: Mii de oameni au fost la Guvern. Nu i-au oprit nici viscolul, nici cutremurul, nici pana de curent

"Exista un impact asupra stabilitatii monetare si financiare, pe cale de consecinta se va simti si in cresterea economica. Trebuie sa avem intelepciunea sa depasim aceste momente si sa beneficiem de un cadrul macroeconomic incredibil de bun", a declarat seful BNR la conferinta de presa.

Citeste mai departe despre "Isarescu anunta o crestere economica intre 4-5% in 2017, mai mica decat cea pe care Guvernul a construit bugetul" pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#isarescu crestere economica, #BNR prognoza crestere economica , #Stiri Macroeconomie