Isarescu: Creditul are 2 etape - una de mare fericire, cand iei banii, si a doua in care trebuie sa dai banii inapoi

Marti, 10 Februarie 2015, ora 19:40
1165 citiri
Isarescu: Creditul are 2 etape - una de mare fericire, cand iei banii, si a doua in care trebuie sa dai banii inapoi
Foto: B1 Tv

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a vorbit din nou despre problema celor care au luat credite in franci elvetieni, afirmand ca exista doua etape ale creditului - cea de 2-3 zile de fericire de la contractarea acestuia si cea de 30 de ani pana la plata banilor.

"Creditul are doua etape: una de mare fericire, care dureaza 2-3 zile cand iei banii si a doua, care dureaza pana la 30 de ani, in care trebuie sa dai banii inapoi", a spus Isarescu, marti, la discutiile cu membrii comisiei de buget si finante a Camerei Deputatilor, citat de Hotnews.

La intalnire au mai participat si Florin Georgescu, Liviu Voinea si Bogdan Olteanu, precum si ministrul Finantelor, Darius Valcov.

Isarescu a spus despre francul elvetian ca, "in literatura de specialitate, este o moneda de siguranta, nu una toxica", precizand totodata ca in acest caz masurile pe care le poate lua BNR sunt limitate.

Isarescu: Nimeni nu ne poate cere ca, din empatie cu debitorii in franci, sa incalcam grosolan ...citeste mai departe despre "Isarescu: Creditul are 2 etape - una de mare fericire, cand iei banii, si a doua in care trebuie sa dai banii inapoi" pe Ziare.com

#Mugur Isarescu credit franci elvetieni, #Isarescu franci elvetieni , #Stiri Macroeconomie