Isarescu da asigurari: Nu exista riscul unei deflatii. Scad preturile?

Marti, 04 August 2015, ora 20:14
1221 citiri
Isarescu da asigurari: Nu exista riscul unei deflatii. Scad preturile?
Foto: Ziare.com

Economia nu risca sa intre in deflatie, avand in vedere ca inflatia se va situa in teritoriu negativ in viitoarele trei trimestre, intrucat consumul creste cu 6% si poate ajunge la 10% pana la finele anului, existand chiar presiuni inflationiste dupa cresterea salariilor, potrivit guvernatorului BNR, Mugur Isarescu.

"Raspunsul este nu si am doua argumente. Grosul acestei dezinflatii, intr-adevar de tip 'soc', cred ca este foarte importanta, vine nu atat din eventuala reducerea TVA de la 24% la 19% (...), dar grosul dezinflatiei vine tot de la TVA redus la alimente, pentru ca ponderea alimentelor in indicele preturilor de consum din Romania este foarte mare.

Deci nu este neaparat o noutate, am spus doar ca s-a accentuat", a afirmat marti guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, la briefingul de presa dupa sedinta CA pe probleme de politica monetara, fiind intrebat daca exista pericolul intrarii intr-o perioada de deflatie.

BNR: Preturile vor scadea in urmatoarele luni - Cat timp vom ...citeste mai departe despre "Isarescu da asigurari: Nu exista riscul unei deflatii. Scad preturile?" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Mugur Isarescu deflatie, #Mugur Isarescu preturi, #Mugur Isarescu inflatie, #deflatie scadere preturi , #Stiri Macroeconomie