Isarescu: Economia este stabila la nivel macro, dar avem probleme micro, mari, mari de tot

Joi, 27 Noiembrie 2014, ora 13:00
1453 citiri
Isarescu: Economia este stabila la nivel macro, dar avem probleme micro, mari, mari de tot
Foto: qmagazine.ro

Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, considera ca este necesara o pozitie comuna pentru a se iesi din dezbaterea electorala si a subliniat ca economia romaneasca este stabila la nivel macro, dar la nivel micro sunt probleme mari.

'Poate ne ajutam reciproc sa iesim din dezbaterea electorala. In economia romaneasca este macrostabilitate. Am indeplinit toate criteriile de la Maastrict. Nu avem nevoie de confuzie. Problema este sa mentinem aceste criterii. Important este sa pastram reperele. Economia romaneasca este stabila la nivel macro, dar avem probleme micro, mari, mari de tot', a spus Isarescu, in Conferinta anuala a Asociatiei Analistilor Financiar - Bancari din Romania (AAFBR) cu tema 'Economia romaneasca intre macrostabilitate si microtensiuni', transmite Agerpres.

Acesta a mentionat insolventa ca fiind una dintre problemele majore la nivel macroeconomic.

'Insolventa este o problema. Sa inchizi o firma si apoi sa deschizi alta ... Acum, cu zeci de indicatori financiari, avem firme care se inchid si nu-si platesc datoriile. Trebuie sa fim atenti la ce se intampla. Cum spune reclama de la televizor, calatoria continua, mai avem multe de descoperit', a subliniat guvernatorul BNR.

Dezbaterile au ca subiecte pozitionarea Romaniei in contextul central si est-european la 25 de ani de la caderea comunismului, posibilitatea accelerarii cresterii economice intr-un mod sustenabil pe modelul economic existent, scaderea finantarii externe si cresterea capitalului autohton.

#Mugur Isarescu guvernatorul Bancii Nationale, #Mugur Isarescu economie romaneasca , #Stiri Macroeconomie