Joseph Stiglitz: Italia si alte state vor iesi din zona euro in anii urmatori

Joi, 06 Octombrie 2016, ora 21:34
1183 citiri
Joseph Stiglitz: Italia si alte state vor iesi din zona euro in anii urmatori
Foto: Twitter/@JosephEStiglitz

Laureatul Premiului Nobel pentru Economie Joseph Stiglitz considera ca Italia si alte state vor iesi din zona euro in urmatorii ani si ca vina pentru problemele economice ale Europei revine politicilor de austeritate promovate de Germania.

Europa nu are hotararea de a adopta reformele necesare precum crearea unei uniuni bancare, care sa implice garantarea comuna a depozitelor bancare si, de asemenea, ii lipseste solidaritatea transfrontaliera, a apreciat Joseph Stiglitz, intr-un interviu acordat cotidianului german Die Welt, citat de Reuters.

"Va mai exista o zona euro peste 10 ani, insa intrebarea este 'Cum va arata ea?'. Este foarte putin probabil ca ea va mai avea 19 state membre. Este dificil sa spunem cine va mai face parte", a spus Stiglitz.

"Populatia Italiei este din ce in ce mai dezamagita de euro. Italienii incep sa constientizeze ca Italia nu functioneaza in interiorul zonei euro", a adaugat Stiglitz.

Acesta sustine ca Germania a acceptat deja ideea ca Grecia va ...citeste mai departe despre "Joseph Stiglitz: Italia si alte state vor iesi din zona euro in anii urmatori" pe Ziare.com

#Stiglitz Italia zona euro, #Stiglitz economie zona euro , #Stiri Macroeconomie