Judecatoarea Veronica Carstoiu, trimisa in judecata pentru infractiuni de coruptie

Miercuri, 20 Noiembrie 2013, ora 14:55
1160 citiri
Judecatoarea Veronica Carstoiu, trimisa in judecata pentru infractiuni de coruptie

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au trimis-o in judecata, in stare de arest preventiv, pe Veronica Carstoiu, judecator la Curtea de Apel Bucuresti - Sectia I penala (in prezent suspendata din functie).

Veronica Carstoiu este acuzata de mai multe infractiuni de coruptie, in legatura cu decizia in cazul omului de afaceri Dinel Staicu, conform unui comunicat al DNA.

Astfel, conform rechizitoriului intocmit de procurorii DNA, in cursul lunii februarie 2012, Veronica Carstoiu, in calitate de judecator la Curtea de Apel Bucuresti - Sectia I penala, a primit suma de aproximativ 630.000 euro de la Dinel Staicu, pentru a pronunta, impreuna cu ceilalti doi membri ai completului de judecata o solutie de admitere a contestatiei in anulare formulate de catre Dinel Staicu, intr-un dosar in care acesta fusese condamnat la 7 ani inchisoare (fraudarea Bancii Internationale a Religiilor).

Drept consecinta, la 22 februarie 2012, completul din care a facut parte Cirstoiu Veronica, a pronuntat decizia prin care a fost inlaturata pedeapsa definitiva de 7 ani inchisoare aplicata inculpatului Staicu Dinel in dosarul privind fraudarea Bancii Internationale a Religiilor.

#coruptie romania, #Veronica Carstoiu coruptie, #judecatoarea Veronica Carstoiu , #Stiri Macroeconomie