Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Lucrarile la sectorul romanesc al gazoductului BRUA ar trebui sa inceapa peste 3 saptamani

Lucrarile la sectorul romanesc al gazoductului BRUA ar trebui sa inceapa peste 3 saptamani
Directorul general al Companiei Nationale Transgaz SA, Ion Sterian, a semnat vineri, pe 23 martie, contractul pentru executia a trei statii de comprimare a gazelor care vor deservi sectorul romanesc al gazoductului BRUA. La jumatatea lunii aprilie ar urma sa inceapa si lucrarile.

Aceste statii vor fi amplasate de-a lungul sectorului romanesc al gazoductului, in localitatile Jupa (in Caras-Severin), Bibesti (in Gorj) si Podisor (in Giurgiu). Constructia lor va costa, in total, 287.411.034 lei va fi realizata de INSPET SA Ploiesti. Aceeasi societate va incasa 1.331.410 lei pentru lucrari de mentenanta a statiilor.

Directorul Transgaz, Ion Sterian, a declarat ca realizarea acestui gazoduct va avea un impact major asupra economiei romanesti.

"Realizarea infrastructurii BRUA Faza 1 va ridica nivelul de securitate energetica a Romaniei si va deschide noi oportunitati pentru implicarea furnizorilor de echipamente si servicii energetice. BRUA Faza 1 va asigura crearea de noi locuri de munca pentru lucrarile de executie si pentru exploatare pe teritoriul Romaniei.

Investitia in cele 3 statii de comprimare gaze este o dovada in plus a capacitatii acestei companii-fanion de a realiza proiecte strategice ambitioase", a declarat Ion Sterian, citat intr-un comunicat al Ministerului Economiei, remis luni Ziare.com.

Pe 14 aprilie urmeaza sa fie semnat si ordinul de incepe a lucrarilor. Prima Faza a proiectul BRUA presupune construirea pe teritoriul Romaniei a unei conducte de transport de gaze naturale lunga de 479 de kilometri ce va facilita conexiunea dintre conductele existente, pe directia Podisor-Corbu-Hurezani-Hateg-Recas.

Citeste si:
Sectorul romanesc al gazoductului BRUA se va construi cu teava de la turci. De ce nu se va lucra cu produse romanestiTerenurile de pe traseul gazoductului BRUA vor fi folosite fara acordul proprietarilor - proiect de lege ...citeste mai departe despre "Lucrarile la sectorul romanesc al gazoductului BRUA ar trebui sa inceapa peste 3 saptamani" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 654 ori