Lukoil se retrage din trei tari ale Uniunii Europene

Vineri, 05 Februarie 2016, ora 20:36
1030 citiri
Lukoil se retrage din trei tari ale Uniunii Europene
Foto: Ziare.com

Lukoil Europe Holdings BV, subsidiara a Lukoil, a incheiat un acord cu firma austriaca AMIC Energy Management GmbH privind vanzarea a aproape 230 de benzinarii din Polonia, Letonia si Lituania, a anuntat vineri grupul energetic rus.

Tranzactia va fi finalizata in semestrul doi din acest an, dupa obtinerea aprobarilor autoritatilor de reglementare din Polonia, Letonia si Lituania. In aprilie 2015, Lukoil, prezent si pe piata din Romania, si-a vandut firmei AMIC cele 240 de benzinarii si sase depozite petroliere din Ucraina, transmite Itar-TASS.

"Decizia vanzarii benzinariilor din Polonia, Letonia si Lituania a fost facuta in cadrul programului de optimizare a structurii activelor Lukoil in Europa", a anuntat grupul energetic rus.

Compania ruseasca Lukoil se retrage din doua tari din Europa de Est

Presedintele Lukoil, Vagit Alekperov, anunta in decembrie listarea tuturor activele din Letonia si Lituania in vederea vanzarii, din cauza sentimentelor anti-rusesti din aceste ...citeste mai departe despre "Lukoil se retrage din trei tari ale Uniunii Europene" pe Ziare.com

#Lukoil retragere trei tari, #Lukoil retragere Letonia, #Lukoil retragere Polonia, #Lukoil retragere Lituania , #Stiri Macroeconomie