MADR: Societatea civila contribuie la identificarea unor solutii concrete pentru a evita problemele crizei alimentare

Duminica, 30 Martie 2014, ora 11:11
1378 citiri
MADR: Societatea civila contribuie la identificarea unor solutii concrete pentru a evita problemele crizei alimentare
Sursa foto: Recolta.eu

Problema risipei de alimente si a deseurilor alimentare precum si potentialul fermelor de familie in asigurarea securitatii alimentare la nivel global au fost principalele teme de discutie abordate sambata, in prima zi a sesiunii de Consultare a Societatii Civile, care precede cea de-a 29-a Conferinta Regionala FAO pentru Europa si Asia Centrala, eveniment care se desfasoara la Bucuresti, la Palatul Parlamentului, in perioada 1- 4 aprilie 2014.

Prezent la deschiderea lucrarilor, secretarul de stat in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, George Turtoi, a subliniat importanta societatii civile si mai ales aportul acesteia in vederea identificarii de solutii concrete pentru a evita problemele grave ale crizei alimentare si de resurse cu care societatea actuala se confrunta.

'Societatea civila din Romania este bine reprezentata aici, vad organizatii cu care avem un istoric excelent de cooperare in conturarea politicilor publice si a caror voce se face bine auzita in societatea noastra. Schimburile de experienta care vor avea loc aici le vor permite, pe de o parte sa-si extinda viziunea asupra problemelor cu care ne confruntam la nivel global, iar pe de alta, sa-si aduca o importanta contributie la gasirea unor solutii', a subliniat George Turtoi.

De asemenea, secretarul de stat in MADR a amintit rolul important pe care il are ferma de familie in Romania si faptul ca pentru Ministerul Agriculturii este si va fi intotdeauna o prioritate. Acesta a mentionat ca fondurile ramase anul trecut din Programul National pentru Dezvoltare Rurala 2007-2013 au fost directionate pentru sprijinirea fermelor de familie. Totodata, si pentru viitoarea perioada de programare 2014-2020 Romania si-a stabilit ca prioritatea numarul unu: sprijinirea fermelor de familie. Acestea pot asigura o agricultura durabila, nu numai din punct de vedere al productiei, ci si din punct de vedere social si al stabilitatii economice.

Din partea Romaniei, la lucrarile sesiunii de Consultare a Societatii Civile din perioada 29 - 30 martie 2014 sunt prezente organizatiile: Eco Ruralis, Alburnus Maior, Fundatia ADEPT, Asociatia Valea Racovei, SEMA, InfOMG, CRIES.

La eveniment au participat reprezentantul regional FAO pentru Europa si Asia Centrala, Vladimir Olegovich Rakhmanin si Raimund JEHLE, secretar al Conferintei Regionale FAO pentru Europa si Asia Centrala.

#romania alimente, #madr alimentatie , #Stiri Macroeconomie