Marfa provenita din China, in valoare de aproape un milion de lei, confiscata de vamesi

Duminica, 03 Noiembrie 2013, ora 16:45
1242 citiri
Marfa provenita din China, in valoare de aproape un milion de lei, confiscata de vamesi
Politistii de frontiera au efectuat control la Constanța Sud Agigea

Politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta si lucratorii vamali au confiscat marfa in valoare de aproximativ 950.000 de lei, susceptibila a fi contrafacuta, in urma unui control desfasurat in Punctul de Trecere a Frontierei Constanta Sud Agigea la doua containere sosite din China.

In ultimele 48 ore, politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au desfasurat activitati specifice care au vizat supravegherea si controlul frontierei de stat, prevenirea si combaterea eficienta a migratiei ilegale si infractionalitatii transfrontaliere in zonele de competenta, precum si asigurarea unui climat de ordine si siguranta publica.

Politistii de frontiera au efectuat control la Constanta Sud Agigea

Pe 1 noiembrie, politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta si lucratorii vamali au efectuat, la rampa existenta in cadrul PPF Constanta Sud Agigea, controlul a doua containere sosite din China pe adresa unor societati comerciale cu sediul in Bucuresti.

"Au fost descoperite in doua containere sosite in PTF Constanta Sud Agigea din China articole diverse (brichete cu gaz, centuri din plastic pentru sustinerea coloanei si jucarii), susceptibile a fi contrafacute, cu o valoare de aproximativ 945.000 lei daca ar fi originale", se arata in comunicatul citat.

In urma controlului au fost depistate 62.000 de brichete cu gaz, 4.080 centuri din plastic pentru sustinerea coloanei si 200 de jucarii. Marfa, care purta siglele distinctive ale unor marci cunoscute, a fost confiscata de catre lucratorii vamali.

Politistii de frontiera au intocmit administratorilor societatilor comerciale in cauza, un cetatean iordanian, in varsta de 43 ani, cu resedinta in Bucuresti, si un cetatean chinez, in varsta de 55 ani, dosare penale pentru savarsirea infractiunii de "punere in circulatie, fara drept, a unui produs purtand o marca identica sau similara cu o marca inregistrata pentru produse identice sau similare si care prejudiciaza pe titularul marcii inregistrate".

#port constanta, #marfa china, #control port , #Stiri Macroeconomie