Masuri de austeritate in Rusia, dupa scaderea pretului petrolului

Vineri, 15 Ianuarie 2016, ora 22:20
1936 citiri
Masuri de austeritate in Rusia, dupa scaderea pretului petrolului
Foto: Twitter/Dmitri Medvedev

Premierul rus Dmitri Medvedev a anuntat vineri ca toate ministerele si structurile statale vor fi nevoite sa taie din cheltuieli si sa-si reduca personalul pentru a face fata crizei prin care trece Rusia.

El a cerut tuturor institutiilor publice sa prezinte propuneri pentru diminuarea bugetului fiecareia si a numarului de angajati, transmite agentia EFE. Medvedev a mai precizat ca implementarea unor proiecte va fi amanata sau anulata. De asemenea, pentru a aduce noi venituri la buget, urmeaza sa fie scoase la privatizare unele societati de stat.

Premierul rus a vorbit si despre importanta unor masuri menite sa reduca dependenta Rusiei fata de evolutia pretului petrolului, produs care impreuna cu gazele naturale (al caror pret este corelat cu cel al petrolului) asigura cea mai mare parte a exporturilor Rusiei si jumatate din incasarile la buget.

Prognoza sumbra pentru 2016: Vindeti tot! ...citeste mai departe despre "Masuri de austeritate in Rusia, dupa scaderea pretului petrolului" pe Ziare.com

#masuri austeritate Rusia pret petrol, #masuri austeritate Rusia, #scadere pret petrol Rusia , #Stiri Macroeconomie