Merkel e de vina pentru tragedia elena? Decizia care ar fi putut schimba soarta Greciei

Marti, 16 Iunie 2015, ora 07:48
929 citiri

Angela Merkel conduce cu o mana de fier Germania si are un rol crucial in deciziile care vizeaza zona euro, insa e posibil sa fi facut o eroare care a condus la prabusirea Greciei, sustine Politico.

In luna septembrie a anului trecut, Antonis Samaras (foto), care la acea vreme conducea guvernul elen, a calatorit la Berlin pentru a-i cere Angelei Merkel o favoare.

Asezat pe un fotoliu din biroul ei, premierul grec de atunci a dat asigurari ca e pregatit sa implementeze restul reformelor la care s-a angajat.

Dar a semnalat ca intampina o problema grava, avand in vedere ca nu poate continua cu acest plan fara relaxarea conditiilor. De asemenea, a cerut si mai mult timp pentru a aplica masurile de austeritate ramase restante. El a avertizat ca, in caz contrar, e posibil sa izbucneasca o criza pe scena politica elena.

Dar seful cancelariei germane a refuzat categoric, aminteste Politico.

La doar cateva luni de la aceasta intalnire, previziunile lui Samaras s-au adeverit. La ...citeste mai departe despre "Merkel e de vina pentru tragedia elena? Decizia care ar fi putut schimba soarta Greciei" pe Ziare.com

#Merkel vina criza Grecia, #Merkel decizie criza Grecia, #Merkel austeritate Grecia , #Stiri Macroeconomie