Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Mesajul FMI pentru Guvern: Toate masurile fiscale ar trebui sa aiba un studiu de impact, iar scopul sa fie reducerea deficitului

Mesajul FMI pentru Guvern: Toate masurile fiscale ar trebui sa aiba un studiu de impact, iar scopul sa fie reducerea deficitului
Este foarte important ca toate masurile fiscale sa aiba in spate un studiu minutios de impact, iar scopul lor ar trebui sa fie reducerea graduala a deficitelor bugetare, a declarat Alejandro Hajdenberg, reprezentantul FMI pentru Romania si Bulgaria.

"Politica fiscala trebuie sa aiba ca scop reducerea graduala a deficitului bugetar. Este nevoie de masuri de consolidare pentru a reduce deficitul pana la tinta pe termen mediu de 1,5% din PIB.

La fel de important, politica fiscala trebuie sa se bazeze pe masuri de mare calitate. Consideram ca este foarte important ca toate masurile sa fie subiectul unui studiu minutios de impact si sa evite volatilitatea inutila pentru gospodarii si firme", a precizat Hajdenberg.

Misiunea FMI a realizat evaluarea anuala a economiei romanesti in luna martie a acestui an, la Bucuresti, in baza Articolului IV din statutul institutiei financiare internationale. Pe baza informatiilor disponibile la momentul discutiilor, a fost elaborat un raport al staff-ului FMI la data de 4 mai 2017, raport care a fost analizat de boardul executiv al FMI la data de 22 mai.

Guvernul a aprobat, miercuri, prin modificarea Codului Fiscal, o serie de masuri privind impozitul pentru IMM-uri, impozitul pe venit si contributiile sociale.

Citeste si Comisia Europeana anunta scumpiri si deficit bugetar mare in 2018, dar revizuieste pozitiv cresterea economica a Romaniei ...citeste mai departe despre "Mesajul FMI pentru Guvern: Toate masurile fiscale ar trebui sa aiba un studiu de impact, iar scopul sa fie reducerea deficitului" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 506 ori
Citeste mai multe despreFMI Romania masuri fiscale